Sigrid sysselsetter 10 personer, inkludert fire lærlinger

Sigrid Rafaelsen er utdannet kokk, oppvokst på gård og har et nært og kjært forhold til mange av våre beste råvarer. Allerede som liten fikk hun delta på kjøkkenet og setter gode mattradisjoner høyt. Etter fullført kokkeskole ved Rå videregående flyttet hun til Oslo for å jobbe hos mesterkokk Bent Stiansen på Statholdergaarden. Hun trivdes så godt at hun jobbet et år ekstra i Stiansens konditori og hun har nok ekstra sans for det søte.

I 2011 startet hun restauranten Umami i Harstad sammen med sin kollega og gode venn Kim-Håvard Larsen.

Umami, også kjent som den femte smakssans, ble oppdaget for vel hundre år siden, og er «lillebroren» til smakene søtt, salt, surt og bittert. Ordet betyr velsmakende og lekker på japansk, og det er nettopp det vi ønsker at maten på Umami skal være. Den skal smake fantastisk, samt være en fryd for øyet.

Restauranten ligger i Harstad sentrum og har plass til ca 60 gjester. Sesongbasert meny bestående av 6 retter blir servert fem dager i uka. Umami har alltid fokus på lokale råvarer og setter gode viner til alle rettene. Kokkene serverer og presenterer sine retter i en koselig og nordisk atmosfære.

Totalt har bedriften i dag 10 ansatte og av disse er fire lærlinger fra regionen. Hver dag jobber alle for å gi en uforglemmelig Umami-opplevelse til gjestene.