Mariann fra Skånland gjør det mulig for alle å handle lokalmat og gode råvarer

Selskapet Matfra.no bygger en digital markedsplass for lokal mat, som knytter lokalmatprodusenter direkte sammen med forbrukerne for å gjøre lokal mat tilgjengelig for alle, overalt.

Matfra.no kommuniserer verdier som lokalproduserte og kortreiste råvarer, et bærekraftig og transparent landbruk, god dyrevelferd og en rettferdig pris til produsenten. De jobber for at det skal være like enkelt å handle lokalt som å gå i butikken.

Fra et enkeltpersonforetak, fem lokale matprodusenter og en tungvint pilotløsning i 2018 har de nå egenutviklet teknologi, 75 produsenter over hele Norge og fire fulltidsansatte i selskapet. I 2022 gjennomfører de sin andre emisjon, nå på seed-nivå, og det gjør de for å skape markedsplassen til den foretrukne måten å kjøpe og selge ekte mat i hverdagen, direkte fra kilden!

Mariann Solaas er gründer og daglig leder i tech-selskapet Matfra.no. Hun er oppvokst i daværende Skånland kommune, midt mellom skogen og havet. I barndommen hennes spiste de mye lokalprodusert og egendyrket mat, som moren hennes tilberedte nydelige måltider av.

Da Mariann ble voksen og fikk egne barn, ble det viktig å videreføre den gode kvaliteten og følelsen av mat fra sin egen barndom, men det skulle vise seg vanskelig. Hun måtte ta saken i egne hender.