Øystein Dalan fra PingData forteller om sin gründerreise

Øystein Dalan er opprinnelig narvikgutt og medgrunder i Pingdata AS. Han er utdannet samfunnsøkonom og har tidligere gjort karriere som data scientist i tekologimiljøet i California. 

Pingdata har utviklet en softwareløsning for mer rettferdig kredittvurdering og har i dag kontor i Narvik, Nordland og Austin, Texas. 

Helt i det stille har Øystein og en tidligere kollega bygget et selskap som bidrar til å ta kredittsjekk inn i en sanntidsverden. For å forklare hva selskapet gjør, holder han frem et gjenpartsbrev om seg selv fra et av de store kredittopplysningsselskapene, og forteller at det viktigste tallet i brevet er fra skatteoppgjøret fra 2020. 

– Verden har endret seg ganske så dramatisk siden 31. desember 2020, sier Dalan og fortsetter: 

– Der har du egentlig kjernen i verdiforslaget vårt. En kredittopplysning sier ikke nødvendigvis særlig mye om min eller min bedrifts situasjon i dag. 

Selskapet bruker kontohistorikk til å tilby sanntidsdata om en bedrift eller persons økonomi. Den unike tilnærmingen kan gjøre stor forskjell for individer og bedrifter som i dag ikke får rettferdig tilgang på kreditt.